BIO Aloe vera powder 200:1 INCI: Aloë Barbadensis-bladsappoeder va 10gr
OverzichtHooggeconcentreerd Bio Aloë vera-extractpoeder 200:1.
Ideaal voor “snelle” toepassing. Het extract is in water oplosbaar en moet worden gebruikt in een dosering van 0,1-0,5%. Met 100 ml water of hydrolaat resulteert dit in een dosering van 100 mg tot 500 mg. Bij 100 mg krijg je een 20% aloë vera-gel (gel betekent in dit geval niet dat het gelachtig is, maar verwijst naar het gehalte aan actieve ingrediënten), bij 500 mg krijg je een 100% aloë vera-gel.
Dit mengsel kan bijvoorbeeld op de huid worden gespoten of worden gebruikt voor crèmes of lotions (als onderdeel van de waterfase). Als je een echte gel wilt maken, kun je geleermiddel of xanthaangom toevoegen. Hierdoor ontstaat een gel of vloeistof die vast of meer vloeibaar kan zijn, afhankelijk van de dosering van het verdikkingsmiddel.
Groot voordeel: het poeder gaat behoorlijk lang mee, je kunt er een aloë vera-gel van maken en hoeft het niet verder te bewaren (als je het snel gebruikt). Het poeder past ook goed in een EHBO-doos voor noodgevallen of op reis. Voeg water toe - de gel is klaar.
Bijzonderheid/cosmetisch effect:Bijzonder geschikt voor de verzorging van de vochtarme, schrale en droge huid. Bovendien verlicht aloë vera jeuk en zonnebrand. Aloë Vera heeft zich ook bewezen in haarverzorging voor modderig, droog haar.
Toepassingsgebied: Vrijwel elk cosmetisch product kan worden opgewaardeerd met Aloë Vera 200:1.
Tip voor verwerking: Meng met een beetje water en voeg toe aan het eindproduct, dat is afgekoeld tot handwarmte.
Effect: bewezen jeuk verminderend, verkoelend, ontstekingsremmend en vocht vasthoudend.
Opmerking over opslag: Aloë Vera Poeder 200:1 is zeer hygroscopisch, d.w.z. het trekt vocht aan. Hierdoor kan het zich snel combineren met de vochtigheid in de lucht en klonten vormen. Sluit daarom de zak en het blik met het poeder altijd snel af en houd ze droog.
Opslag in een glycerine-oplossing is veiliger. Meng hiervoor 1 deel aloë vera 200:1 met 2 delen glycerine en meng dit heel goed met een mixer. Dit zorgt voor een bruinachtig mengsel dat na verloop van tijd zal opklaren. Met 3 g van dit mengsel wordt in dit geval een 100% gel gemaakt. Opgeslagen in de koelkast is de houdbaarheid ongeveer 1 jaar.