Biogard221 ( Dehydro acetic acid & Benzyl alcohol va 10ml)Ook bekend als Cosgard 221.
OverzichtBiogard ook bekend als Cosgard 221.
Biogard INCI: Dehydroacetic acid & Benzyl alcohol is een combinatie van organisch zuur en alcohol en het meest natuurlijke conservering dat er verkrijgbaar is.Sorbinezuur is een natuurlijke organische verbinding, ook gebruikt als conserveermiddel in voedsel.
Het is een heldere, lichtgele vloeistof met een lichte amandelgeur en fungeert als conserveermiddel in het bereik van pH 2 tot pH 6,5. Het is oplosbaar in water, alcohol en glycolen.
Verwerking: opnemen tijdens de koelfase. Geschikt voor alle cosmetische formuleringen tot pH 6,5
Dehydroacetic acid en Benzylalcohol zijn beide organische verbindingen die zijn toegestaan voor gebruik in natuurlijke cosmetica die een breed spectrum van stabiliteit bieden bij een breed pH-bereik. Het organische conserveermiddel bevat geen parabenen, formaldehyde, isothiazolon gebaseerd conserveringssysteem.
Dehydroacetic acid & Benzylalcohol is geschikt voor gebruik in verschillende cosmetische toepassingen zoals shampoos, conditioners, vochtinbrengende crèmes, crèmepleisters, bubbelbaden, vochtige doekjes en zonnefilters. Het organische conserveermiddel maakt het geschikt voor gebruik in producten die andere organische ingrediënten bevatten.
Het conserveermiddel voldoet aan de vereisten van COSMOS en ECOCERT.
GEBRUIKSAANWIJZING
Voeg de organische conserverende verbinding toe bij temperaturen onder 45 ° C. Het conserveermiddel heeft een lichte gele kleur die niet zichtbaar is in crèmes, lotions en geëmulgeerde producten.Het conserveermiddel is veilig voor gebruik in producten met een pH van 2 en 7.
Het maximale gebruiksniveau voor Dehydroazijnzuur en Benzylalcohol in cosmetische formuleringen binnen de EU is 1,1%
VOORZORGSMAATREGELEN
Niet voor inname gebruik. Buiten het bereik van kinderen houden. Blijf uit de buurt van de ogen.
Dehydroazijnzuur is verboden voor gebruik in spuitbussen in de EU
Dosering:0,8 ot 1%
PH 2-6.5
INCI: Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid